TRÄDVÅRD, BIOENERGI, ÅTERVINNING & AVFALL

TRÄDVÅRD

Vermeer är marknadsledande inom stubbfräsning och säljer ett brett sortiment av maskiner för arborister, entreprenörer och trädvårdsföretag. I vårt maskinprogram som återförsäljare för Vermeers trädvårdprodukter, finns bland annat stubbfräsar, flishuggar och skidsteer redskapsbärare som förser operatörer med hög prestanda, kvalitet och säkerhet. 


Stubbfräs

Vermeers stubbfräsar är effektiva, pålitliga och enkla att använda för i stort sett alla träslag. Maskinerna röjer enkelt bort trädstubbar och stubbfräsens skärsystem gör maskinen både effektivare och röjer bort stubbarna snabbare, samt förlänger livslängden för skärhjulständer. Vermeers stubbfräsar finns i olika modeller och storlekar, bland annat larvburna eller med hjul, tvåhjulsdrift eller fyrahjulsdrift, joystick och/eller fjärrkontroll, bensin/dieseldrift. m.m.


Flishugg

Våra flishuggar används för bearbetning av träd, kvistar och buskar. Vermeers flishuggar är avsedda för arborister, trädvårdsarbetare och entreprenörer och är konstruerade med unika funktioner som främjar användarvänlighet, prestanda och säkerhet. Vermeer har ett brett sortiment av flishuggar, allt från små, kompakta smidiga flishuggar till stora stamvedshuggar. SmartFeed -inmatningskontroll förbättrar maskinens produktivitet genom att optimera effektiv bearbetning. BC200 har en 54hk bensin-motor, 30,5cm x 20,3cm inmatningskapacitet, denna flishugg är också tillgänglig som BC200TT med turntable. BC230 är utrustad med en 74hk-diesel motor och har 35,5cm x 20,3cm inmatningskapacitet och tunrtable. Vermeers nyaste modell BC1000XL är utrustad med en 74hk diesel-motor och har 43cm x 30cm inmatningskapacitet.


Skidsteer redskapsbärare / Kompaktlastare

Vermeers skidsteer redskapsbärare minskar arbetsbelastningen och manövreras lätt runt tuffa arbetsplatser. Redskapsbäraren har många olika applikationer, som gör det enkelt för dig som entreprenör, arborist eller trädvårdsarbetare att växla mellan olika tillbehör på maskinen för just ditt projekt. Med ett stort urval av olika tillbehör kan redskapsbäraren hjälpa dig att spara både tid och energi, genom att bära stockar, grenar eller mata flishuggaren, och hjälpa dig att beskära eller plantera häckar och träd.

BIOENERGI, ÅTERVINNING & AVFALL

Med maskiner som krossar, flishuggar och trumsikter har Vermeer ett brett utbud och sortiment av maskiner för återvinning och bioenergimarknaden. Två av de snabbt växande industrier i världen. Våra maskiner bearbetar organiskt avfall snabbt och effektivt så att det kan förvandlas till användbara slutprodukter, som kan användas till bioenergi.


Krossar & Flishuggar

Vermeers breda maskin-sortiment av diesel och eldrivna -snabbgående flishuggar, krossar och topp-matade krossar, erbjuder en mängd olika konfigurationer för att passa marknader inom bioavfall, landrensning, kompostering och träd-bearbetning. Vermeers nyaste kross HG4000G2 är specialdesignat för att passa den europeiska marknaden, med enkel service och underhållning i fokus. Krossen HG6000 går att få med el eller dieseldrift och kan växla mellan flistrumma eller en solid krosstrumma. HG6000 finns även i larvburet utförande och kan kombineras med dolly. HG6800TX är Vermeers största kross och har 950 hk, den är byggd att driva igenom tuffa material med mindre operatörsinteraktion. HG6800TX är avsedd för storskaliga träavfalls-entreprenörer för att maximera produktivitet och effektivitet och är larvburen. 


Trumsikt

Vermeers trumsiktar är skapade för effektivitet och är designade för enkel siktning av bland annat biomassa och avfall, kompost, jord och grus. Den låga sikttrumman gör det enkelt att mata in material, och trumsikten är utformad för enkel underhållning och service. Färdiga produkter kan med utmatningsbandet lastas in i lagringshögar eller lastbilar. Trumsikten TR6450 kan hantera sortering av upp till 3 fraktioner. Trumsikten TR6400 kan hantera sortering upp till 2 fraktioner. Våra trumsiktar har en omfattande lista med alternativ för att passa dina specifika behov.


Långsamtgående kross

Vermeers LS3600(TX) är en enaxlad långsamtgående kross, ägnad för att krossa grovare och finare material, så som industri och verksamhetsavfall, rivningsmaterial, returträ, grönavfall, bio och hushållsavfall, med mera. Genom att krossa brännbart material, som kan användas till biobränsle och avfall, är det möjligt att reducera volymet av materialet. Detta förenklar transport av material, då mer material kan få plats vid en transport. Reducerad transport leder också till minskade utsläpp vid transport av material. Maskinen är utrustad med enkel tillgång till motor, rotor och motskärskammen, för service och underhållning, där med enkel tillgång till en vändbar rotor för att avlägsna förorenad material från kvarnhuset. Maskinen är också designad med flera komponenter som skyddar kvarnhuset från förorenat material.